Sahabat-sahabat ana...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بسم الله الرحمن الرحيم..الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين

3/31/2011

Kos serangan tentera AS cecah RM1.7b
WASHINGTON - Serangan udara tentera Amerika Syarikat (AS) ke atas Libya mencatatkan kos bernilai AS$550 juta (RM1.7 bilion) setakat ini, menurut laporan yang dikeluarkan oleh Pentagon, kelmarin.

Kos itu dijangka terus meningkat dengan AS$40 juta (RM121 juta) lagi akan dibelanjakan dalam beberapa minggu akan datang.

Jabatan Pertahanan AS membelanjakan lebih daripada 60 peratus dana itu untuk membeli peralatan senjata seperti peluru berpandu dan bom antara 19 Mac dan 28 Mac lalu.

Komander Tentera Bersekutu Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (Nato), James Stavridis berkata, sebutir peluru berpandu Tomahawk yang digunakan AS bernilai AS$1.5 juta (RM4.5 juta) dan jumlah perbelanjaan untuk senjata sahaja mencecah AS$300 juta (RM908 juta).

Pasukan tentera AS telah membedil sekurang-kurangnya 192 daripada 199 peluru berpandu Tomahawk terhadap barisan pertahanan udara Libya. 

Sumber: SinarHarian


SAH! MEMANG DIORANG NI GILA BERPERANG. MEREKA JUGA GUNAKAN NEGARA-NEGARA ISLAM SEBAGAI 'TAPAK UJIAN' BAGI MENGUJI KECANGGIHAN SENJATA-SENJATA PEMUSNAH MEREKA. MEMANG BETUL LA DUNIA IBARAT SYURGA BAGI ORANG KAFIR DAN IBARAT PENJARA BAGI UMAT ISLAM.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...