Sahabat-sahabat ana...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بسم الله الرحمن الرحيم..الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين

7/26/2010

Kamera Digital Mereka

Salam....


Nampaknya dah ramai sahabat-sahabat Ana yang dah ada kamera sendiri. Semakin meningkat la semangat fotografi ana. Ana hanya mampu melihat keseronokan mereka bersama kamera-kamera mereka. Nak buat camne, nak beli takde duit. Lain kali la kot. Mungkin lepas kerja? Hahaha...lambat lagi la agaknya dapat merasa ada kamera sendiri. Walaubagaimanapun ana dapat jugak cube-cube kamera diorang. Fuhhh...memang teruja sangat lepas dapat tangkap gambar. Mari kite tengok sikit kamera ape yang mereka dah miliki....


Orang yang pertama beli ialah Khairul a.k.a. K. Orang panggil die K la senang cerita. Ha...dia beli kamera jenis Nikon D40. Yang terpakai. Tapi sekarang dia dah Upgrade kamera dia dengan pembelian Speedlight dan Lens yang lebih besar dan panjang.

Nikon D40


Orang yang kedua beli gajet canggih ni ialah Amar.
Beliau telah berjaya 'merangkul' sebuah kamera jenis Nikon D60. Ana biasa pinjam kamera dia sebab dia satu bilik dengan ana.
Kamera dia pun yang terpakai tapi up sikit dari D40 dengan adanya VR (Vibration Reducer).

Nikon D60

Sahabat Ana yang ketiga memiliki kamera digital ialah Zul Ikram. Beliau boleh dianggap telah memecah tradisi dengan tidak membeli kamera jenis Nikon tetapi jenis Canon. Apa yang ana tahu, kedua-dua jenama ni okay. Namun ada la sikit perbezaannya dari segi speciality masing-masing. Secara jujurnya Ana lebih berminat dengan Canon.

Canon EOS 1000D


Wallahu'allam...Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...